Maersk verwacht CO2-uitstoot met 60 procent te verlagen

maersk

28-05-2015 18:47 | Door: Erik Verheggen

De grootste rederij ter wereld denkt voor 2020 grote, duurzame stappen te kunnen zetten. De CO2-uitstoot moet met 200 miljoen ton per jaar omlaag, meldt Maersk.

Het concern heeft zich ten doel gesteld CO2-uitstoot per verscheepte container in 2020 met 60 procent te verminderen. Verschillende media melden dat CCO Stephen Schueler van Maersk dat bekend heeft gemaakt.

Maersk heeft zichzelf wat langer de tijd gegeven voor die CO2-reductie dan op het eerste gezicht lijkt. Het bedrijf neemt als referentie het jaar 2007. Volgens de rederij is de uitstoot al met 40 procent verlaagd door onder meer de inzet van zijn zogenoemde Triple-E-schepen, die een laag brandstofverbruik hebben. In 2007 bedroeg de CO2-uitstoot per container per kilometer nog 77 gram. In 2020 moet dat minder dan 31 gram zijn.

De afgelopen jaren zijn het energie- en brandstofverbruik flink verlaagd. In 2014 verbruikte Maersk 13 procent minder stookolie ten opzichte van 2012. Ook bespaarde het concern op de kosten door 27 procent minder diesel en 42 procent minder stroom te verbruiken. In diezelfde periode steeg de omzet van het bedrijf met bijna 1 procent, naar $ 27,3 mrd.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Cleantechnica, Maritime Executive | foto: Maersk

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek