Evides test waterstofauto op eigen industriewater

Renault Kangoo

09-06-2015 10:19 | Door: Erik Verheggen

Evides Waterbedrijf heeft een auto in gebruik genomen die rijdt op waterstof uit eigen industriewater. Bijzonder is dat de Renault ook kan opladen aan een laadpaal.

Met de proef met elektrische Renault op waterstof onderzoekt het waterbedrijf mogelijkheden om de CO2-uitstoot van het wagenpark te verminderen. 

Evides ziet het rijden op waterstof daarnaast als een nieuwe toepassing van het eigen product industriewater. Naast drinkwater levert het bedrijf industriewater op maat. Zo gebruikt het eerste waterstoftankstation van Air Liquide in het Rijnmondgebied onder meer industriewater om waterstof te maken.

Evides in Rotterdam gebruikt de eerste Renault Kangoo op waterstof in Nederland. Anders dan andere waterstofauto’s die sinds kort in Nederland rijden, kan de auto van het bedrijf ook worden opgeladen aan een laadpaal voor elektrische voertuigen. De auto heeft een bereik van 300 kilometer.

DHL

In het thuisland van Renault, Frankrijk, rijdt DHL sinds maart van dit jaar rond in dezelfde Kangoo. In de stad Lyon maakt DHL de komende anderhalf jaar gebruik van de duurzame auto’s. De proef van DHL is onderdeel van het Europese HyWays-project dat de mogelijkheden van waterstof in kaart brengt.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Evides | Foto: Renault

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek