Lichtgewicht pallet voor brandstofbesparing in logistiek

pallets

15-06-2015 09:02 | Door: Thijs ten Brinck

De Duitse palletleverancier Cabka-IPS heeft een nieuwe plastic pallet gepresenteerd. De nestbare pallet is met 11 kilo goed hanteerbaar en kan 50 procent meer gewicht dragen dan een houten Europallet.

pallet

Met de nieuwe pallet van Cabka-IPS kunnen per vracht meer goederen kosteneffectiever worden vervoerd. Eenmaal leeg zijn de pallets compact op te stapelen, omdat ze dankzij de holle poten grotendeels in elkaar vallen.

Vervoer en opslag van de plastic pallets is daarmee efficiënter te organiseren dan met houten pallets. Dankzij het lichte gewicht besparen ze tijdens transport, leeg of vol, ook brandstof.

De pallets hebben een afmeting van 120 bij 120 centimeter en kunnen afhankelijk van de uitvoering 4.000 tot 8.000 kilo dragen bij stilstand. Bij dynamische belasting kunnen de pallets maximaal 2.400 kilo aan. 

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Cabka-IPS, Products4engineers | Foto: Petras Gagilas, via Flickr Creative Commons (Cropped by Duurzaambedrijfsleven)

 

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek