Akzo, DSM, FrieslandCampina verduurzamen zeetransport

zeeschip

15-06-2015 18:20 | Door: Erik Verheggen

Vijf corporate bedrijven gaan samenwerken om de CO2-uitstoot door hun zeetransport te verlagen. De aanpak moet duurzame initiatieven in de transportsector een zet geven.

De samenwerking van bierbrouwer AB InBev, de chemieconcerns AkzoNobel, Huntsman en DSM en zuivelbedrijf FrieslandCampina bestaat uit het delen van best practices. Ook willen de partijen de dialoog over duurzaamheid tussen verschepende partijen en rederijen bevorderen. Volgens de bedrijven zijn het delen van informatie, het leren van anderen en gezamenlijke inspanningen belangrijk voor het verduurzamen van de logistieke keten.

Zeetransport is wereldwijd goed voor 1 miljard ton CO2 per jaar. De samenwerkende partijen wijzen er op dat veel rederijen en scheepsbouwers werken aan technologie en procesinnovaties die de sector kunnen verduurzamen. “De volgende stap is om een hefboom te bieden voor deze best practices”, schrijven ze in een persbericht.

FrieslandCampina, Walter Vermeer, Category Procurement Manager Logistics: “Wij doen dit omdat we juist de opschaling en toepassing van bewezen processen en technologieën willen versnellen, om tot een grotere en bredere impact te komen.” 

Het partnerschap krijgt de naam Biceps, wat staat voor Boosting Initiatives for Collaborative Emission-reduction with the Power of Shippers.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: AkzoNobel | Foto: Luke Peterson, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek