Geslaagde pilot met elektrische vrachtwagens in de stad

Hytrucks elektrisch transport

25-06-2015 09:21 | Door: Willemien Groot

Een project voor stedelijke bezorging met elektrische trucks is succesvol verlopen. Acht transporteurs deden mee aan een pilot, die een jaar heeft geduurd.

De transporteurs kochten in het kader van een proefproject voor elektrisch transport acht Hytrucks. Die zijn onder meer ingezet voor verhuizingen en distributie van levensmiddelen. Dat meldt elektrische vrachtwagenfabrikant Hytruck. Het bedrijf uit Beverwijk liet een extern onderzoek uitvoeren naar de proef.

Onder meer transportbedrijf Van der Heijden en Peter Appel, verhuisbedrijf Van Deudekom en kringloopwinkel 2Switch in Arnhem deden mee aan de pilot voor elektrisch stadstransport. De aangesloten vervoerders wilden bewijzen dat de elektrische vrachtwagen een volwaardig alternatief is voor stadstransport. De pilot is onder meer ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). 

Stil en comfortabel

De vrachtwagens hadden, afhankelijk van het accupakket een bereik van 150 tot 200 kilometer, met een laadvermogen van maximaal tien ton. Volgens de vervoerders zijn de chauffeurs tevreden over de stille motor en het comfort.

De elektrische truck past bovendien in het beleid van veel steden om vervuilend vervoer uit de binnensteden te weren. In het begin was nog sprake van enkele technische mankementen. De vervoerders gaan er vanuit dat dit kinderziekten zijn, omdat elektrische vrachtwagens relatief nieuw zijn.

Verschillende bedrijven zijn al bezig met de overstap naar elektrisch stadstransport. Onder meer pakketbezorger UPSsupermarktketen Lidl en bierbrouwer Heineken hebben elektrische trucks aangeschaft.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Hytruck, Foto: Hytruck

Door: Willemien Groot

Volgt duurzame ontwikkelingen in de sectoren ICT, bouw & infra, landbouw & visserij en voeding & dranken. Journalist met een passie voor duurzame innovatie.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek