Waarom zelfs zwaarbepantserd geldtransport elektrisch rijdt

geldtransport

30-06-2015 13:36 | Door: Thijs ten Brinck

Het Amerikaanse waardetransportbedrijf Sectran laat zes van zijn zwaarbeveiligde trucks ombouwen tot plugin-elektrische auto's. Dit bespaart Sectran brandstof en CO2-uitstoot.

De geldauto’s van Sectran wegen met alle bepantsering bijna 12.000 kilo per stuk. De wagens verbruiken veel diesel, ook als ze stil staan. Om veiligheidsredenen moet de motor altijd blijven draaien tijdens de overdracht van een waardevolle lading of de bevoorrading van een pinautomaat.

Duurzaam vluchtklaar

Zes geldtrucks van Sectran krijgen een hybride aandrijving, om de wagens brandstofzuiniger en milieuvriendelijker te maken. Na de ombouw naar een hybride aandrijving op aardgas en elektriciteit kan de motor tijdens tussenstops wel uit. De elektromotor reageert heel snel en zorgt dat het personeel, indien nodig, op tijd kan vluchten.

Met het hybride-systeem voldoet Sectran aan nieuwe Californische wetgeving, die verbiedt dat chauffeurs de motor laten draaien bij stops die langer duren dan vijf minuten. Door de overstap van diesel naar aardgas gaan de fijnstof en stikstofemissies van de gepantserde wagens ook omlaag als de accu's leeg zijn.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: EDI | Foto: EDI

Door: Thijs ten Brinck

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt ontwikkelingen op het gebied van energie, chemie en industrie. Altijd op zoek naar cleantech-innovaties met impact.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek