Drone Swiss Post levert eerste pakketje af

13-07-2015 09:07 | Door: Erik Verheggen

Het Zwitserse postbedrijf Swiss Post is begonnen met het testen van zijn nieuwe bezorgdrone. De drones moeten een duurzamer en vooral sneller alternatief zijn voor bezorging met auto’s.

Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt. Swiss Post kondigde dit voorjaar al aan dat het drones in dienst zou nemen. De vliegende drones bieden veel voordelen voor het bergachtige Alpenland. Ze hoeven de haarspeldbochten in de weg niet te volgen kunnen daardoor vaak sneller op een bestemming zijn. In een filmpje van persbureau Reuters is de drone nu te zien.

Swiss is niet het eerste bedrijf dat wel wat ziet in bezorging met drones. Ook de Amerikaanse retailer Amazon en het Duitse postbedrijf DHL werken aan pakketbezorging met de vliegende robots.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Reuters

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek