Unilever bespaart met duurzaam distributiecentrum in Tiel

15-07-2015 13:32 | Door: Erik Verheggen

Unilever heeft een nieuw, duurzaam distributiecentrum ontwikkeld in Tiel. Een belangrijk doel is om de CO2-uitstoot omlaag te brengen. Zo verbruikt het centrum 45 procent minder energie.

Unilever werkt voor de ontwikkeling van het duurzame warehouse samen met logistiek partner Kuehne + Nagel.

Het nieuwe magazijn zorgt niet alleen voor meer efficiency en betere dienstverlening, maar ook voor minder milieu-impact. Dankzij slimme, duurzame technieken verbruikt het centrum 45 procent minder energie.

Centrale ligging

Unilever heeft voor de locatie in Tiel gekozen om ‘lege kilometers’ te voorkomen. Door de centrale ligging rijden de vrachtwagens van Unilever ieder jaar 275.000 kilometer minder. Dat levert volgens Unilever een CO2-reductie op van 320 ton per jaar.

De samenwerking staat volgens Vice President Supply Chain Vincent Weijers van Unilever Benelux in het teken van ketensamenwerking in de categorie Home & Personal Care. “Met Kimberly-Clark werken we op dat gebied al heel lang intensief samen. Eind vorig jaar hebben we daarbij besloten om samen te investeren in het nieuwe distributiecentrum in Tiel”, zegt Weijers.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Unilever

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek