UPS op weg naar miljard mijl met duurzaam transport

ups lng

31-07-2015 10:22 | Door: Erik Verheggen

UPS reed in 2014 bijna 250 miljoen kilometer op duurzamere brandstoffen of elektrisch. Het bedrijf schakelt een paar versnellingen op en gaat onder meer algendiesel gebruiken.

Dat blijkt uit het duurzaamheidsverslag van UPS over 2014. UPS heeft zich ten doel gesteld om aan het einde van 2017 1 miljard mijl, dat is ongeveer 1,6 miljard kilometer, duurzaam te hebben afgelegd. In 2014 reed het bedrijf 154 miljoen kilometer op alternatieve brandstoffen, dat is drie keer zoveel als in het jaar ervoor.

De logistiekreus verving in 2014 95 miljoen liter benzine en diesel door LNG, propaan, ethanol, biomethaan, hernieuwbare diesel en elektriciteit. Dat is 5,4 procent van het totale verbruik.

UPS sloot onlangs een aantal grote contracten voor de levering van hernieuwbare diesel, meldt de website GreenCarCongress. Het Finse Neste en de Amerikaanse bedrijven Reg en Solazyme gaan de komende drie jaar in totaal 174 miljoen liter brandstof leveren. Neste zet afvalstromen om in diesel. Reg is gespecialiseerd in diesel uit plantaardige olie en dierlijke reststromen. Solazyme is bekend door zijn hernieuwbare brandstoffen uit algen.

Duurzame vloot

UPS investeert flink in een duurzamere vloot. In 2014 voegde het bedrijf meer dan 6.000 voertuigen op alternatieve brandstoffen toe aan zijn wagenpark.

Door de groeiende markt voor e-commerce vervoerde het bedrijf in 2014 6,8 procent meer vracht. Het bedrijf bracht de CO2-uitstoot per bestelling weliswaar omlaag, maar kon de groei van de omzet niet compenseren. UPS stootte in 2014 3,3 procent meer broeikasgassen uit dan in 2013.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Sustainable Brands, GreenCarCongress, UPS | Foto: UPS

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek