Blue Click-pallets van Chep zijn lichter en duurzamer

07-08-2015 15:21 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Chep heeft een nieuwe plastic quarter pallet uitgebracht die gebruikmaakt van het zogeheten Blue Click-systeem. Volgens het verpakkingsbedrijf is de nieuwe pallet lichter, gemakkelijker stapelbaar, stabieler en eenvoudiger in gebruik dan zijn voorganger.

De pallets zijn 40 centimeter breed en 60 centimeter lang en kunnen maximaal 250 kilo dragen. De display-pallets zijn voorzien van het Blue Click-systeem, zo schrijft Logistiek Totaal. Daarmee kunnen bedrijven volgens de fabrikant sneller displays opbouwen en ook weer afbreken.

Hierbij is ook 10 procent minder karton nodig. Chep claimt dat het bouwen van displays met dit nieuwe model gemakkelijker gaat dan met zijn voorganger.

CO2-reductie

Ook zijn de nieuwe pallets beter stapelbaar. Er kunnen tot 36 van deze pallets op elkaar worden gestapeld. Verder zou de pallet, die wordt gemaakt op basis van gerecycleerde materialen, zorgen voor een CO2-reductie van 15 procent.

Chep noemt tevens een betere ergonomie, zoals bredere inrijvensters. Deze zorgen voor een hogere stabiliteit bij het verplaatsen van de pallets.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Logistiek Totaal | Foto: Chep

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek