Google test met Nasa-ontheffing nieuwe bezorgdrone

13-08-2015 18:53 | Door: Dimitri Reijerman

Google is in alle stilte begonnen met het uitvoeren van testvluchten met zijn Project Wing-bezorgdrone. Daarvoor gebruikt het bedrijf een ontheffing die in handen is van de Nasa.

Op basis van documenten die The Guardian heeft ingezien blijkt dat Google in de Verenigde Staten al een jaar lang een bezorgdrone test boven een privéterrein. Door een ontheffing van Nasa te gebruiken, een zogenaamde certificate of waiver or authorization, is Google in staat om de drone zonder verdere goedkeuring van de luchtvaartautoriteit FAA te laten rondvliegen.

Tot nu toe is de FAA terughoudend met het verstrekken van vergunningen aan commercieel opererende bedrijven. Google week daarom eerder uit naar Australië om de eerste proefvluchten te kunnen maken met zijn Project Wing-drone.

Specificaties

Uit de documenten blijkt verder dat de drone snelheden tot 160 kilometer per uur kan behalen en ongeveer 25 kilo weegt. De Project Wing-drone gebruikt het 4g-netwerk voor communicatie met volautomatische software die het luchtverkeer van drones veilig moet begeleiden.

Google wil met Project Wing een drone bouwen die pakketjes of andere vracht door de lucht kan vervoeren. Welke commerciële toepassingen de zoekgigant voor ogen heeft, is nog onduidelijk. Bedrijven als DHL, Amazon en Swiss Post experimenteren ook met dronebezorging.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: The Guardian | Foto: Google

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek