Linde voorziet heftruck van hefbare cabine

19-08-2015 18:16 | Door: Dimitri Reijerman

Heftruckleverancier Linde Material Handling heeft nieuwe vorkheftrucks ontworpen waarbij de cabine 5,5 meter omhoog verplaatst kan worden. Dit moet de chauffeur altijd vrij zicht bieden.

De verplaatsbare cabine is leverbaar op een aantal heftruckmodellen met een laadcapaciteit tussen de 10 tot 18 ton. Volgens Linde is het op hoogte brengen van de chauffeurscabine niet alleen handig bij het stapelen van goederen, maar ook bij het verplaatsen van zware goederen en het plaatsen van vracht via de zijlaaddeuren van een vliegtuig.

Voldoende zicht

Als de lading het zicht van de chauffeur van een vorkheftruck hindert, dient hij achteruit te rijden. Indien de lading uitsteekt, is dit echter niet toegestaan, omdat de chauffeur deze niet in de gaten kan houden.

Bovendien is de gedraaide houding van de bestuurder tijdens het achteruitrijden niet ergonomisch. Door de cabine op hoogte te brengen krijgt de chauffeur weer voldoende zicht om vooruit te rijden.

Linde stelt dat het naast in hoogte stelbare cabines ook vorkheftrucks kan leveren met een draaibare cabine. Deze kunnen 180 graden draaien.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Linde Material Handling | Foto: Linde Material Handling

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek