Maker van iconische elektrische SRV-wagen gaat failliet

SRV-wagen

22-08-2015 09:02 | Door: Dimitri Reijerman

Spijkstaal, fabrikant van elektrische voertuigen en bouwer van de iconische SRV-wagen, heeft faillissement aangevraagd. Er zouden kandidaten zijn voor een overname.

Het in Spijkenisse gevestigde Spijkstaal, dat in 1938 werd opgericht, is vooral bekend voor de bouw van elektrisch aangedreven SRV-wagens. Deze 'rijdende supermarkten' reden vanaf de jaren zestig door de Nederlandse straten.

In de hoogtijdagen leverde Spijkstaal rond de vierhonderd SRV-wagens per jaar op. Door de opkomst van stuntende supermarkten en diepvriezers bij de consument waren de SRV-wagens in de begin jaren negentig niet langer levensvatbaar.

Nadat Spijkstaal werd doorverkocht, probeerde het bedrijf zich te richten op elektrische voertuigen voor onder andere bloemenveilingen, gemeenten en luchthavens. Ook waagde Spijkstaal zich aan de bouw van zelfrijdende voertuigen zonder chauffeur, zoals het personal rapid transit-systeem in Abu Dhabi en de ParkShuttle op het bedrijvenpark Rivium in Capelle aan den IJssel.

Faillissement en overnamekandidaten

Recentelijk kreeg Spijkstaal het moeilijk. De firma kreeg volgens het AD te maken met een grillig verloop van de inkomsten waardoor er betalingsproblemen ontstonden. Inmiddels is het bedrijf failliet verklaard waardoor 65 medewerkers op straat staan.

De curator meldt echter dat er overnamekandidaten zijn, zodat Spijkstaal mogelijk een doorstart kan maken. Ook zou een deel van het personeel doorwerken om eerder geplaatste bestellingen nog te kunnen leveren.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: AD | Foto: Sebastiaan ter Burg, via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek