Sony bouwt zuinige drones voor zakelijke markt

25-08-2015 18:45 | Door: Dimitri Reijerman

Sony heeft een prototype van een verticaal opstijgende en langer vliegende drone ontwikkeld. Het bedrijf mikt op de zakelijke markt. Zo kan de drone ingezet worden voor inspectiewerk.

Voor de ontwikkeling van de drone werkt Sony in de joint-venture Aerosense samen met de Japanse robotbouwer ZMP. Het prototype heeft, in tegenstelling tot de meeste drones, een ontwerp gekregen dat doet denken aan de body van een traditioneel vliegtuig. Toch kan het toestel verticaal opstijgen en landen.

Sony drone

Lange vliegduur

Ook de specificaties van de drone zijn opvallend: zo kan het prototype tot twee uur lang in de lucht blijven en is het in staat om een vracht tot 10 kilo te verplaatsen. De topsnelheid ligt op 170 kilometer per uur. De drone gebruikt technologie, waaronder hd-camera's, die Sony tot voor kort nog in zijn mobieltjes toepaste.

Sony ziet voor de drone kansen op markten als de bouw, landbouw en logistiek. Met name door de langere vliegduur zou de drone geschikt zijn voor bijvoorbeeld inspectiewerkzaamheden of het uitvoeren van metingen. Deze diensten moeten via Aerosense aan bedrijven aangeboden gaan worden. Als de plannen slagen, zal Sony de drone in de loop van volgend jaar op de markt brengen.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Sony | Foto: Aerosense

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek