Lenige Hitachi-robot doet magazijnwerk twee keer sneller

01-09-2015 07:13 | Door: Dimitri Reijerman

Hitachi heeft een tweearmige robot ontwikkeld die kleine goederen kan oppikken in een magazijn en deze in een doos kan plaatsen. De robot is volgens de fabrikant veel sneller dan bestaande magazijnrobots.

De robot is dankzij zijn twee in hoogte verplaatsbare armen lenig en precies. Zo kan de magazijnrobot een doos uit een stellingkast naar voren schuiven er er een flesje uit optillen. Vervolgens plaatst de robot, die zich op wieltjes door het magazijn verplaatst, de goederen in dozen die op een andere robot staan opgesteld.

Volgens Hitachi kan een camera in de armen van de robot de producten al rijdend op een schap herkennen. Hierdoor duurt het oppikken van een product zodra de robot stilstaat slechts 3 seconden, terwijl een bestaande magazijnrobot 7 of meer seconden nodig zou hebben.

Het Japanse concern denkt dat zijn magazijnrobot, momenteel nog een prototype, binnen 5 jaar op de markt kan komen. Prijzen wil Hitachi nog niet noemen. Binnen 2 à 3 jaar gaat Hitachi zijn zelfontwikkelde robots in zijn eigen magazijnen aan het werk zetten.

Stapelrobots

Robots voor logistieke werkzaamheden maken een snelle evolutie door. Zo heeft Albert Heijn stapelende robots in dienst in een distributiecentrum. De apparaten, gebouwd door Vanderlande, stapelen efficiënter dan mensen en besparen jaarlijks 600.000 transportkilometers.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Hitachi | Foto: Hitachi

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek