Gemeente Amsterdam stapt over op elektrische verhuiswagens

07-09-2015 12:10 | Door: Dimitri Reijerman

De gemeente Amsterdam stapt voor zijn interne en externe verhuizingen over op volledig elektrisch aangedreven verhuiswagens.

Na het uitschrijven van een Europese aanbesteding heeft de gemeente Amsterdam een vierjarige overeenkomst gesloten met drie Amsterdamse verhuisbedrijven: A.J. van Deudekom, Mondial Aad de Wit Verhuizingen en Apollo Verhuizingen. Deze bedrijven zullen voortaan bij alle interne en externe verhuizingen van de gemeente elektrisch aangedreven verhuiswagens inzetten.

In totaal heeft de gemeente Amsterdam tachtig vestigingsplaatsen. Volgens de gemeente worden er vrijwel dagelijks interne en externe verhuizingen uitgevoerd.

De overeenkomst moet zorgen voor een duurzame wijze van het uitvoeren van verhuizingen. Verder stelt de gemeente dat het voornemen voor de inzet van elektrisch aangedreven verhuiswagens past in zijn milieubeleid dat is vastgelegd in de Agenda Duurzaam Amsterdam.

Sociaal programma

Een ander onderdeel van de overeenkomst is dat de drie verhuisbedrijven beloven dat zij 4 procent van de omzet zullen gebruiken voor 'social return'-programma's. Daarvoor zullen jaarlijks minimaal drie personen met een afstand tot de arbeidsmarkt worden opgeleid tot verhuizer. Ook zullen zij verhuisondersteuning gaan bieden aan gezinnen met weinig financiële middelen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Gemeente Amsterdam | Michielverbeek, via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek