OpenTheCar-module laat TNT-bezorgers auto's openen

08-09-2015 12:30 | Door: Dimitri Reijerman

TNT Innight, een distributiedienst die nachtelijke transporten verzorgt, introduceert een OpenTheCar-module. Via een mobiel apparaat kan het hiermee voertuigen openen om er pakketten in te bezorgen.

Als de koerier van TNT Innight bij het voertuig, bijvoorbeeld een bestelbus, aankomt kan hij deze eenmalig via zijn smartphone of mobiele scanner openen.

De OpenTheCar-module ontgrendelt dan de schuifdeur van het voertuig. Als de bestelling is afgeleverd trekt de pakketbezorger de schuifdeur weer achter zich dicht.

Auto's vinden en openen

TNT Innight heeft al langer de dienst FindTheCar draaien. Daarbij kan de TNT-chauffeur op zijn terminal zien waar het voertuig staat. Dit systeem werkt op basis van gps-data die automatisch naar systemen van TNT worden gestuurd.

De toevoeging van het OpenTheCar-kastje voorkomt dat chauffeurs de weg op moeten met overvolle sleutelbossen. Hierdoor kan efficiënter gewerkt worden. De kosten voor de installatie van de OpenTheCar-module zijn voor rekening van de opdrachtgever, maar het laten namaken van autosleutels is vaak ook duur en omslachtig.

Beveiliging

Het kastje is ontwikkeld door de Nederlandse firma Ubiqu en gebruikt zowel bluetooth, wifi en het mobiele gprs-netwerk om een voertuig draadloos op afstand te kunnen openen. Volgens Nico Bossenbroek, directeur ICS van TNT Innight, is het OpenTheCar-systeem zwaar beveiligd, mede door het toepassen van tijdelijk te gebruiken codes. Het systeem heeft het de hoogste veiligheidscertificaten gekregen.

Het koeriersbedrijf richt zich met TNT Innight met name op de nachtdistributie voor bedrijven die actief zijn in de sectoren landbouw, automotive, de zorg en service.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TNT Innight | Foto: TNT Innight

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek