Versweb koelt kippenvlees met stroom van zonnepanelen

10-09-2015 19:24 | Door: Dimitri Reijerman

De firma Versweb, die zich specialiseert in het vervoeren van kippenvlees, heeft een vrachtwagen in gebruik genomen waarbij het koelsysteem wordt gevoed door zonnepanelen op het dak van de truck.

De installatie van zonnepanelen op de 12 ton Renault Trucks D 2.1-truck is gebouwd door Carrosseriefabriek Harderwijk. De Sol(c)ar-koelopbouw voedt de koelmotoren van de vrachtauto, waardoor het kippenvlees dat Versweb vervoert koel wordt gehouden. Hierdoor zakt het dieselverbruik aanzienlijk en wordt het milieu deels ontzien.

Versweb vervoert kippenvlees van slachterijen naar onder andere poeliers, horecagroothandels en slagerijen. Het bedrijf zegt dat het in het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid kiest voor vervoer met een zo laag mogelijke milieubelasting. Eerder kocht het bedrijf al een bestelauto waarbij het koelsysteem ook door middel van zonne-energie kan draaien.

Goedkoper

Naast een lagere milieubelasting kan het elektrisch koelen van een lading in een vrachtauto een ondernemer ook geld besparen. Studenten Werktuigbouw van de TU Delft becijferden vorig jaar dat een generator op elektriciteit in plaats van diesel de transportsector zo'n € 2.000 euro per vrachtauto per jaar bespaart. Onderzoekers werken inmiddels ook aan milieuvriendelijke koelmethoden door middel van een stikstofmotor.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Versweb | Foto: Versweb

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek