Rederij Matson stopt met dumpen op Aziatische sloopstranden

wrak

28-09-2015 09:03 | Door: Erik Verheggen

De Amerikaanse reder Matson stopt met het dumpen van afgedankte schepen op sloopstranden. Het bedrijf volgt daarmee een aantal andere grote rederijen en scheepseigenaren, zoals Boskalis.

Matson heeft 23 grote zeeschepen in zijn vloot die in de komende paar jaar gesloopt moeten worden. Het bedrijf heeft nu toegezegd dat de ontmanteling en verwerking niet plaats zullen vinden op de beruchte sloopstranden in India, Bangladesh en Pakistan.

Matson heeft een jaaromzet van ruim $ 1,7 mrd en staat bekend als het bedrijf dat het massatoerisme naar Hawaii heeft gebracht.

Het bedrijf volgt met zijn beslissing onder meer de 160 leden van de Noorse associatie van scheepseigenaren. Eerder lieten scheepseigenaren als Hapag-Lloyd, Maersk Lines, Boskalis, CSL Group en China Navigation Company al weten dat ze stoppen met het dumpen van schepen op sloopstranden.

 

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Basel Action Network, Recyclingportal.eu | Foto: Ghost of Kuji, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

 

Door: Erik Verheggen

Hoofdredacteur DuurzaamBedrijfsleven Media. Volgt alles wat te maken heeft met grondstofgebruik en de circulaire economie. Altijd op zoek naar sector-overstijgende oplossingen.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek