Vos Logistics voegt LNG-trucks toe aan internationale vloot

30-09-2015 07:55 | Door: Dimitri Reijerman

Vos Logistics heeft vijf trucks aan zijn vloot toegevoegd die op LNG rijden. Daarmee wordt de uitstoot van schadelijke stoffen flink verminderd, claimt het transportbedrijf.

Het gaat om zogeheten low-deck-vrachtwagens. Deze zullen door Vos Logistics worden ingezet voor vervoer van goederen binnen de Benelux en voor regionale distributie. De trucks kunnen niet alleen op vloeibaar aardgas rijden, maar ook, mits beschikbaar, op duurzamer liquefied biogas ofwel LBG.

Omdat de trucks LNG in plaats van diesel gebruiken, is de uitstoot van met name stikstofoxide een stuk lager. Volgens Vos is de Nox-vermindering ten opzichte van dieseltrucks volgens de Euro 5-norm 90 procent. De CO2-emissies liggen in vergelijking met de Euro 6-norm 5 tot 15 procent lager, terwijl de motoren in de LNG-trucks ook 50 procent minder lawaai produceren.

Internationaal netwerk van LNG-tankstations

Het bedrijf uit Oss, dat in 2010 voor de eerste maal LNG-voertuigen op de weg bracht, zegt het eerste transportbedrijf te zijn dat LNG-trucks met mega trailers inzet voor internationaal vervoer. Deze trailers bieden een transportcapaciteit tot 100 kubieke meter.

Vos streeft ernaar om ook buiten de Benelux transporten met de milieuvriendelijkere trucks op te zetten. Daarom wordt gekeken naar het opzetten van een internationaal netwerk van LNG-tankstations.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Vos Logistics | Foto: Vos Logistics

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek