Daf komt met extra stille trucks

30-09-2015 09:45 | Door: Dimitri Reijerman

Daf toont op de BedrijfsautoRAI zijn CF- en XF Silent-trucks. De trucks zijn ontwikkeld voor distributie in steden en hebben daarom een extra stille modus.

Chauffeurs van de CF- en XF Silent-vrachtauto's kunnen de geluidsproductie reduceren door de 'silent'-knop op het dashboard te activeren. Daarbij worden het toerental en de koppel door de boordcomputer beperkt. Daarnaast is de versnellingsbak ingekapseld.

De geluidsproductie blijft door deze maatregelen onder de 72 decibel, waarmee de trucks volgens Daf 's avonds, 's nachts of in de vroege ochtend in stedelijke omgevingen ingezet kunnen worden. In deze gebieden zijn veelal geluidsbeperkingen van kracht.

Brandstofbesparing dankzij gps

Daf presenteert ook een aantal brandstofbesparende features. Zo toont de fabrikant op de vakbeurs de XF RAI Edition. Deze truck is voorzien van predictive cruise control en predictive shifting.

Beide technologieën gebruiken gps om te bepalen waar de truck precies rijdt en welke rijomstandigheden de chauffeur de komende kilometers kan verwachten. Op basis van deze informatie wordt met name in heuvelachtige omgevingen tot 3 procent brandstof bespaard.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: DAF | Foto: DAF

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek