Amazon schakelt particulieren in voor pakketbezorging

01-10-2015 10:04 | Door: Dimitri Reijerman

Amazon is onder de naam Amazon Flex een dienst gestart waarbij het bedrijf particulieren per uur betaalt voor het bezorgen van pakketjes.

Het webwarenhuis is met de Flex-bezorging gestart in de Amerikaanse plaats Seattle. De dienst wordt op korte termijn ook in een aantal andere steden beschikbaar. Amazon betaalt een particulier $ 18 tot $ 25 per uur voor het bezorgen van pakketjes aan zijn klanten. Het gaat om Amazon Prime Now-bestellingen, waarbij de webwinkel snelle bezorging belooft.

Flexibele werktijden

Om als bezorger mee te kunnen doen aan Flex, vereist Amazon een rijbewijs, het bezit van een auto en een minimumleeftijd van 21 jaar. Ook moet de deelnemer toestemming geven voor een screening. Een Flex-werker kan vervolgens zijn eigen werktijden bepalen door blokken van 2, 4 of 8 uur te kiezen. Ook kan een blok van 12 uur voor een stand-by-modus worden aangegeven. Amazon belooft de pakketjes in de buurt te zullen bezorgen.

Amazon gebruikt hetzelfde mechanisme als Uber en Airbnb hanteren. Hierbij worden particulieren ingeschakeld om op basis van het model van de 'deeleconomie' diensten te leveren waar zij geld mee kunnen verdienen.

De internetgigant wil ook bekijken of het mogelijk is pakketjes via het openbaar vervoer af te leveren. Op de langere termijn zijn er ook plannen voor dronebezorging. In Nederland wil de start-up PickThisUp particulieren inschakelen als koerier.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Amazon | Foto: Amazon

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek