Rederij zet software in om leeg containervervoer te voorkomen

05-10-2015 12:21 | Door: Dimitri Reijerman

Rederij CMA CGM in Rhoon gaat software van Avantida inzetten om te voorkomen dat er van en naar Belgische en Nederlandse havens lege containers worden vervoerd.

Het planningspakket ReUse van Avantida, dat volledig in de cloud draait, maakt het mogelijk om containers efficiënter te vervoeren.

Dat doet de software door transporteurs voor vertrek te laten controleren of er bij de eindbestemming geladen containers staan die mee terug genomen kunnen worden. Hierdoor kan rederij CMA CGM in Rhoon containers efficiënter gebruiken, met meer opbrengsten voor de rederij.

Omdat er bij een goede planning met ReUse minder lege containervrachtauto's rondrijden, kan er ook op de CO2-uitstoot worden bespaard. Inmiddels hebben rederijen en transporteurs die de software al gebruiken circa 4 miljoen 'lege' kilometers bespaard.

CMA CGM gaat het systeem gebruiken in de omgeving van Antwerpen, Rotterdam en Zeebrugge.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: CMA CGM | Foto: CMA CGM

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek