De Buren plaatst afhaalkluisjes bij Bruna-winkels

06-10-2015 16:50 | Door: Dimitri Reijerman

De Buren Afhaalcentrum, een start-up die onbemande afhaalpunten exploiteert, gaat afhaalkluisjes plaatsen bij winkels van Bruna. Pakketjes zijn daar 24 uur per dag af te halen.

Volgens de twee bedrijven kunnen consumenten en lokale retailers de kluisjes gebruiken om efficiënt en snel pakketjes op te halen of te retourneren. Met name voor winkeliers met een webwinkel zijn de kluisjes interessant. De klant kan hierbij zelf kiezen om zijn bestelde producten bij een afhaalpunt van De Buren op te pikken.

Dit bespaart op de verzendkosten. Bovendien is het kluisjessysteem duurzamer en efficiënter, omdat een koerier minder vaak tevergeefs pakketjes bij de consument thuis komt afleveren.

1.000 afhaalpunten

Bruna zegt zoveel mogelijk winkels geschikt te willen maken voor de afhaalkluisjes van De Buren Afhaalcentrum. De Buren Afhaalcentrum, dat onder andere samenwerkt met DHL en TNT, zegt op zijn beurt zijn netwerk van afhaalkluisjes verder te willen vergroten.

Het bedrijf streeft naar een landelijke dekking met meer dan 1.000 afhaalpunten. Verder zegt De Buren Afhaalcentrum geen exclusieve contracten af te sluiten met partijen, waardoor bezorging van goederen via zijn infrastructuur goedkoper en efficiënter kan plaatsvinden.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: De Buren Afhaalcentrum | Foto: De Buren Afhaalcentrum

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek