Amsterdam krijgt schoner en slimmer transport

07-10-2015 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

De gemeente Amsterdam verduurzaamt samen met het bedrijfsleven de transport- en logistieke stromen binnen de Ring A10. De gemeente weert vervuilende bestelauto's en er komen 'slimme' laad- en losplaatsen.

De bedrijfsbelangenorganisaties Evo, TLN, MKB-Amsterdam, VNO-NCW en Amsterdam City, hebben met de gemeente Amsterdam nieuwe afspraken gemaakt in het convenant 'Slim en Schoon door de stad'.

De vervoersorganisaties leggen zich daarbij neer bij het instellen van een milieuzone: bestelauto's van voor het jaar 2000 mogen vanaf 2017 niet langer in het gebied binnen de Ring A10 komen.

Andere werktijden en lokaal transport

Ook het aantal vervoersbewegingen wordt verminderd, door efficiënter en minder vervuilend transport binnen de stad. Zo start Transport en Logistiek Nederland (TLN) projecten voor 'slimme' laad- en losplaatsen aan de randen van de hoofdstad. Zware vrachtauto's geven hier de vracht door aan kleiner en duurzamer materieel, dat de goederen de laatste kilometers de stad in brengt.

Aanvullend komen er twee goederenuitgifteplaatsen die vracht ontvangen voor winkels op momenten dat zij nog niet geopend zijn. TLN zet ook deze uitgifteplaatsen op.

In totaal beloven de partijen dat de gemeente en bedrijven in Amsterdam jaarlijks samen 3,5 miljoen vervoerskilometers voorkomen. Een deel daarvan komt voor rekening van zakelijke automobilisten die, in overleg met werkgevers, buiten de reguliere spitsuren gaan rijden. Werkgeversorganisatie VNO-NCW spant zich daarvoor in.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: TLN, Gemeente Amsterdam | Foto: Purka via Wikipedia, Creative Commons (Cropped by DuurzaamBedrijfsleven)

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek