Vos Deventer plaatst zonnepanelen en koopt 21 stille trucks

08-10-2015 07:24 | Door: Dimitri Reijerman

Transporteur Vos Deventer gaat op zijn bedrijfsgebouw 1.400 zonnepanelen plaatsen. Dit moet het bedrijfspand volledig CO2-neutraal maken. Ook neemt Vos Deventer zes extra stille truck in gebruik.

Vos Deventer plaatst de zonnepanelen in het kader van het Lean and Green-plan van de transporteur. De panelen zullen volgende maand op het dak van de loods in Deventer geplaatst worden. Het project is deels bekostigd door gebruik te maken van SDE+-subsidies.

Stille trucks

Naast het plaatsen van zonnepanelen neemt Vos Deventer ook zes nieuwe Daf-trucks in gebruik. In totaal heeft het transportbedrijf 21 exemplaren besteld.

De vrachtauto's beschikken over een stille modus waarbij de geluidsproductie onder de 72 decibel blijft. De vrachtauto's zijn zo inzetbaar voor locaties waar geluidsnormen gelden, zoals stadscentra. De trucks beschikken over relatief schone Euro 6-motoren.

Transporteurs hebben de optie om ook andere brandstoffen te gebruiken dan diesel. Branchegenoot Vos Logistics nam onlangs nog vijf LNG-trucks in gebruik.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Vos Deventer | Foto: Vos Deventer

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek