Singapore experimenteert met postbezorging via drones

08-10-2015 16:50 | Door: Dimitri Reijerman

SingPost, het postbedrijf van Singapore, gaat samen met de overheidsinstelling Infocomm Development Authority of Singapore (IDA) een drone ontwikkelen voor het bezorgen van post en pakketjes.

De twee partijen hebben met succes een proef met last mile-bezorging door een drone uitgevoerd. De drone, die is gebouwd door IDA, wist over een afstand van 2 kilometer post te bezorgen, evenals een pakketje met daarin een T-shirt. De drone kan een vracht van maximaal 500 gram vervoeren over 2,3 kilometer met een maximale hoogte van 45 meter.

Volgens SingPost en IDA bevat de drone technologie die de veiligheid tijdens de vlucht moet garanderen. Ook bevatten het toestel en het onderliggende softwareplatform mechanismen om zeker te zijn dat de vracht bij de juiste persoon terecht komt. Er wordt ook gewerkt aan een app waarmee klanten van SingPost kunnen aangeven dat zij een bestelling via een drone willen ontvangen.

Lagere bezorgkosten en meer snelheid

SingPost wil de drone niet alleen inzetten voor het bezorgen van post, maar ook voor het afleveren van goederen die zijn besteld op webwinkels. Wanneer de drones daadwerkelijk commerciële vluchten gaan maken, is nog niet duidelijk.

Naast SingPost werken ook bedrijven als Swiss Post, DHL en Amazon aan dronebezorging. Drones hebben de potentie om goederen en post sneller te bezorgen, terwijl het mogelijk ook de transport- en logistieke kosten kan laten dalen.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: SingPost

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek