Bedrijf ontwikkelt kist voor veiliger transport kunstwerken

22-10-2015 12:02 | Door: Dimitri Reijerman

Het bedrijf Hizkia Van Kralingen, vervoerder van kunst uit Den Haag, wil met een zelfontworpen kist kunstwerken veiliger transporteren. De kist beschermt tegen trillingen en vochtigheidsverschillen, en vervangt houten kisten.

Voor het nieuwe kistontwerp koos Hizkia Van Kralingen voor meerdere lagen composiet, meldt de NOS. Dit materiaal is licht en sterk, en wordt onder andere toegepast in de luchtvaart.

De vervoerder zegt dat de nieuwe kist 50 procent beter isoleert dan bestaande kisten. Ook de schokbestendigheid is verbeterd. Deze eigenschappen verkleinen de kans op schade aan schilderijen bij transport.

Het nieuwe kistontwerp vormt een duurzamer alternatief voor houten kisten. Deze worden meestal op maat gemaakt en na gebruik weggegooid.

Internationale belangstelling

Hizkia Van Kralingen wil schilderijen van Mondriaan als eerste kunstwerken met het nieuwe kistontwerp vervoeren. Vanuit de VS is er ook vraag naar de kisten. Internationaal neemt het transport van kunstwerken snel toe, mede doordat musea werken in bruikleen uitwisselen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: NOS | Foto: Leonardo da Vinci [Public domain], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Onze Premium Partners

Nieuws over logistiek en transport

De sectorpagina logistiek en transport belicht duurzame ontwikkelingen voor transportbedrijven en logistieke ondernemingen. Vervoer via de weg, via de scheepvaart, de binnenvaart of over het spoor, tal van innovaties zorgen voor efficiëntere logistieke processen en schone, groene transportstromen.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Transport & Logistiek