Stella en Sabine winnaars innovatieprijs in zonnig Australië

26-10-2015 12:01 | Door: Dimitri Reijerman

Het team van de Technische Universiteit Eindhoven heeft in de World Solar Challenge de prijs voor de beste gezinsauto in de wacht gesleept. Het Solar Team Twente ontving de technical innovation award.

Nadat de teams van de TU Delft en de Universiteit Twente in de raceklasse op de eerste en tweede plaats eindigden, heeft het team van de TU/e voor de tweede keer de hoofdprijs in de cruiser class gewonnen. De zonneauto reed de ruim 3.000 kilometer met twee personen, bij een gemiddelde snelheid van 76 kilometer per uur.

Tijdens de race boekte de Stella Lux al een record: de zonneauto wist zonder oplaadbeurt een afstand van 1.500 kilometer te overbruggen. Tijdens het rijden kreeg de zonneauto bovendien energie door de zonnepanelen bovenop het voertuig.

Fileparkeren 

Omdat de Stella Lux van de TU/e twee passagiers vervoerde tijdens de race, gaf de jury het team bonuspunten. Ook scoorde het voertuig goed op het gebied van comfort, fileparkeren en bagageruimte.

Het Solar Team Twente viel aan het slot van de World Solar Challenge opnieuw in de prijzen: de ploeg ontving de innovatieprijs. Het team ontwikkelde Sabine, wat staat voor solar array balancing interface not expected, een systeem dat de opbrengst van individuele zonnecellen optimaliseert.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: TU/e, Solar Team Twente | Foto: TU/e

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit