Renault en Nissan rijden met 200 ev's tijdens klimaattop

27-10-2015 13:30 | Door: Dimitri Reijerman

Renault en Nissan zullen tijdens de aankomende klimaatconferentie in Parijs een vloot van tweehonderd elektrische auto's op de weg brengen. De auto's gaan delegatieleden vervoeren.

Het beschikbare wagenpark bestaat uit de Renault ZOE, de Nissan Leaf en de zevenpersoons Nissan e-NV200. Volgens de twee autofabrikanten gaat het om de grootste vloot aan elektrische auto's ter wereld die op de been wordt gebracht.

Tijdens de klimaattop vervoeren de auto's afgevaardigden van en naar Le Bourget, het conferentieoord waar de COP21-conferentie plaatsvindt. De voertuigen zijn in de periode van 30 november tot en met 11 december 24 uur per dag beschikbaar en dienen als aanvulling op het openbaar vervoer in de Franse hoofdstad. Op de COP21-top verwacht de VN meer dan 20.000 afgevaardigden uit 195 landen.

Nissan en Renault denken dat de elektrische auto's in totaal 400.000 emissieloze kilometers zullen afleggen. Om de auto's op te laden is een netwerk van negentig laadpunten gebouwd, waarvan een derde na de conferentie blijft staan. Het Franse energiebedrijf EDF levert groene stroom.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Nissan | Foto: Nissan

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit