Tesla wil lokaal produceren in China en India

29-10-2015 07:59 | Door: Dimitri Reijerman

Tesla wil op termijn een fabriek voor de bouw van elektrische auto's openen in China. Voor de markt in India denkt Tesla-ceo Musk over een nieuwe Gigafactory om accu's te produceren.

Voor de Chinese expansieplannen onderhandelt Tesla Motors al met de Chinese overheid. Reden is de verwachting dat de vraag naar elektrische auto's van het bedrijf de komende jaren snel stijgt. Musk denkt zelfs dat over vijf à zes jaar de vraag vanuit China die van de VS kan overstijgen. Over drie jaar moet er daarom een lokale fabriek staan om de elektrische auto's te bouwen, schrijft de South China Morning Post.

Autofabrikanten zijn in China vanuit de overheid er toe verplicht om met binnenlandse bedrijven samen te werken. Musk belooft dat Tesla Motors de komende tijd deals zal aankondigen waarbij deze bedrijven worden betrokken. Het bedrijf expoliteert al wel een netwerk van Superchargers in het land.

Gigafactory in India?

Naast China ziet Tesla ook kansen in India. Musk gaf in antwoord op een vraag via Twitter aan dat de bouw van een Gigafactory in India op de lange termijn geen onzinnige gedachte is. In theorie kan deze fabriek accu's leveren aan Tesla-fabrieken in China.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: South China Morning Post | Foto: Tesla

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit