Nieuwe elektrische compressor 'verdubbelt' output brandstofcel

30-10-2015 16:47 | Door: Dimitri Reijerman

Het Britse bedrijf Aeristech zegt dat zijn nieuwe elektrisch aangedreven luchtcompressor in staat is om de energie-output van een brandstofcel te verdubbelen. Het ontwerp maakt lichtere brandstofcellen mogelijk.

Volgens Aeristech is de hoeveelheid energie die een brandstofcel kan leveren beperkt door de mate waarin voldoende zuurstof kan worden afgeleverd om de reactie tussen waterstof en zuurstof op gang te houden.

De door Aeristech ontworpen luchtcompressor is in staat om de zuurstof onder een veel hogere druk en zonder onderbrekingen in de brandstofcel af te leveren. Dit verhoogt de energie-output van de brandstofcel.

70 procent lichter

Het ontwerp van de compressor maakt ook de spanningsregulator overbodig. Dankzij de compressor levert de brandstofcel automatisch een stabiel voltage. Dit heeft tot gevolg dat een brandstofcel compacter is te maken. De firma denkt dat voor een complete waterstof-aandrijflijn gewichtsbesparingen tot 70 procent haalbaar zijn.

Momenteel kan Aeristech een 20 kilowatt-compressor leveren. Deze is geschikt om in waterstofauto's te plaatsen, al gaat het nog om testversies van de luchtcompressor. Wanneer de start-up op grote schaal compressors kan leveren aan de auto-industrie, is nog niet duidelijk.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Aeristech | Foto: Aeristech

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit