Import occasions met stekker stijgt sterk

30-10-2015 12:28 | Door: Dimitri Reijerman

De import van gebruikte elektrische auto's en hybride voertuigen is in het derde kwartaal omhoog geschoten. Met name de vraag naar hybride occasions is fors bij zakelijke rijders.

De vraag naar hybrides is volgens VWE voertuiginformatie en -documentatie verdrievoudigd. Terwijl er over geheel 2014 slechts 199 tweedehands hybride voertuigen werden geïmporteerd, zijn er tot en met september 502 occassions met een stekker Nederland binnengekomen. Vrijwel alle hybrides zijn door bedrijven aangekocht.

VWE verklaart de verhoogde vraag naar hybrides door het feit dat vanaf 1 januari 2016 de bijtelling voor plug-in hybrides stijgt van 7 procent naar 15 procent. Veel nieuwe hybride auto's zijn daarom niet langer leverbaar.

Meer import elektrische auto's

Ook de vraag naar tweedehands elektrische auto's stijgt: tot en met september zijn er in Nederland honderd stuks geïmporteerd, tegenover slechts 36 ev's in 2014.

In de top 3 staan uitsluitend hybride modellen: de Volvo V60, de VW Golf en de Audi A3 sportback. Op de vierde plaats is de eerste geheel elektrische auto te vinden, de Renault Zoe.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: VWE | Foto: Volvo

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit