Londen bouwt tankstations voor waterstof

Londen bouwt tankstations voor waterstof

08-03-2013 13:44 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Londen krijgt een netwerk van waterstoftankstations. De stad loopt daarmee vooruit op de toekomstige introductie van op waterstof rijdende personenauto’s.

Het project wordt uitgevoerd door een consortium van bedrijven onder leiding van Air Products, een  belangrijke aanbieder van waterstof en waterstoftechnologie. De bedrijven gaan samen één waterstoftankstation bouwen en drie bestaande stations geschikt maken voor personenauto’s.

Verder zal Commercial Group, leverancier van kantoorartikelen en IT-apparatuur, een aantal waterstofvrachtauto’s gaan laten rijden in Londen.

Eerder kondigde Hyundai aan te beginnen met de massaproductie van op waterstof rijdende personenauto’s. Andere merken zijn bezig met vergelijkbare plannen. Het netwerk van waterstoftankstations zal de introductie van waterstofauto’s in Londen mogelijk maken.

Foto: Zero Emission Resource Organisation via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit