Audi vervoert auto's met plug-in hybride locomotief

hybride loc Audi

02-11-2015 10:25 | Door: Dimitri Reijerman

Audi laat tussen zijn fabrieken in de Duitse stad Ingolstadt voortaan een plug-in hybride aangedreven locomotief rijden. De autofabrikant wil zo zijn interne logistiek verder verduurzamen.

De goederentrein vervoert auto's en componenten. Audi heeft op zijn fabrieksterrein in totaal 18 kilometer aan spoorweg liggen. Bovendien vertrekken er dagelijks 15 goederentreinen op het goederenstation van Ingolstadt aan met onderdelen en auto's die naar klanten moeten.

Audi heeft voor deze logistieke klussen een door Alstom gebouwde locomotief in gebruik genomen die voorzien is van hybride aandrijving. De locomotief heeft een vermogen van 1.000 paardekrachten en kan maximaal 2 uur onafgebroken elektrisch rijden. Als de locomotief rijdt, voedt een dieselmotor de accu's. Daarnaast kan de locomotief groene stroom laden terwijl hij stilstaat in een fabriekshal.

Volgens Audi zijn hybride locomotieven aanmerkelijk stiller dan traditionele locs die op diesel rijden. Ook de CO2-emissies halveren. Elk jaar kan een hybride locomotief 60 ton CO2 bespraren.

hybride loc Audi

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Audi | Foto: Audi

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit