Mercedes start productie elektrische sportwagen

Mercedes start productie elektrische sportwagen

09-03-2013 07:00 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

De eerste volledig elektrische Mercedes-Benz SLS AMG rolt deze zomer uit de fabriekshal. Voor de beleving kan het geluid van een V8-motorblok worden aangezet.

De Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive is in tegenstelling tot Ferrari’s nieuwste boegbeeld geen hybride, maar een volledig elektrisch aangedreven sportwagen. De vier elektromotoren leveren samen zo’n 750 pk, waardoor een maximumsnelheid van 250 kilometer per uur kan worden bereikt. Volgens Mercedes, onderdeel van Daimler, is het onder fabrikanten van elektrische auto's een gentlemen's agreement om niet boven deze snelheid te gaan zitten.

Binnen 4 seconden trekt de sportwagen op naar 100 kilometer per uur. Om niets af te doen aan de racebeleving heeft het Duitse luxemerk een eSound-functie ingebouwd. Wanneer dit wordt ingeschakeld is de elektrische bolide niet meer stil, maar is in de auto het geluid van een V8-motorblok te horen.

De actieradius bedraagt volgens het Duitse luxemerk 250 kilometer. Er wordt een snellader bijgeleverd, waarmee de accu's binnen 3 uur opgeladen kunnen worden. De auto kost in Duitsland €416.500. In Nederland wordt 2 procent extra btw gevraagd, maar daar staat tegenover dat de AMG wordt vrijgesteld van BPM en wegenbelasting. Omdat de auto geen CO2 uitstoot, komen zakelijke rijders dit jaar nog in aanmerking voor 0 procent bijtelling. Vanaf volgend jaar zal de bijtelling oplopen tot 7 procent.

Bron: Autokopen.nl

Foto: AutoMotoPortal.HR via Flickr.com

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit