‘Imago elektrische auto steeds positiever’

‘Imago elektrische auto steeds positiever’

12-03-2013 13:36 | Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Renault en Nissan verkochten tot nu toe gezamenlijk 70.000 elektrische auto’s. De CEO ban beide bedrijven, Carlos Ghosn, ziet dit type auto steeds populairder worden.

De 70.000 verkochte modellen zijn volgens de topman pas het begin van een revolutie. “Mensen die er nu in rijden zijn er heel blij mee. Het interessante is dat [daardoor] de waarneming over elektrische auto’s aan het veranderen is,” aldus Ghosn. “Vier of vijf jaar geleden, toen we begonnen, vergeleken mensen een elektrische auto met een golfkar.”

Volgens Ghosn komt de verandering doordat elektrische auto’s van een goede kwaliteit zijn. Wel geeft hij toe dat de lokale infrastructuur van de consument van groot belang is. De ene regio heeft meer laadpalen dan de andere; een detail dat niet onbelangrijk is wanneer je er aan denkt om een elektrische auto aan te schaffen. Toch breidt het netwerk zich steeds verder uit, wat in februari ook bleek uit het nationale laadnetwerk van Estland.

Als CEO van twee autofabrikanten streeft de Braziliaan niet een gezamenlijke strategie na. “Je kunt verschillende oplossingen en benaderingen testen, zo lang je maar de basiselementen deelt.” Nissan heeft de voorkeur voor het ontwikkelen van unieke elektrische auto’s, Renault kies ervoor om brandstofauto’s naar elektrische versies te transformeren.

Bron: Clean Technica

Foto: Julien Huet via Flickr.com

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Door: Redactie DuurzaamBedrijfsleven.nl

Elke dag selecteert de redactie van DuurzaamBedrijfsleven.nl het belangrijkste duurzame nieuws voor het bedrijfsleven. We schrijven korte, puntige artikelen over de nieuwste mogelijkheden in duurzaam ondernemen.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit