BMW toont prototype van elektrische superbike

BMW eRR

12-11-2015 12:15 | Door: Dimitri Reijerman

BMW Motorrad heeft de eRR onthuld, een prototype van een elektrische motor die valt in de superbike-klasse.

De eRR-motor is gebaseerd op het ontwerp van de S 1000 RR, een racemotor die nog op fossiele brandstoffen rijdt. BMW Motorrad heeft de eRR echter voorzien van elektrische aandrijving. Daarmee is de superbike volgens de motorbouwer minimaal even snel als de S 1000 RR. Bij de acceleratie tot circa 50 kilometer per uur zou de elektrische motor sneller zijn dan het coventionele model.

Technische details, zoals het motorvermogen en de accucapaciteit, wil BMW nog niet prijsgeven, maar volgens het Duitse bedrijf is de eRR een logisch gevolg na de elektrische auto's die het de afgelopen jaren op de markt heeft gebracht, zoals de i3 en i8. De kans is dan ook groot dat BMW de komende jaren elektrisch aangedreven motoren op de markt gaat brengen.

Naast gevestigde namen als BMW komen ook minder bekende bedrijven en start-ups met elektrische motoren op de markt. In Nederland heeft de TU/e de Storm Pulse gebouwd. Deze motor bevat 24 kleine accu's, goed voor een actieradius van 380 kilometer.

BMW eRR

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: BMW Motorrad | Foto: BMW Motorrad

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit