Grootste zonneboot ter wereld vaart naar Parijs

13-11-2015 07:54 | Door: Dimitri Reijerman

De grootste zonneboot ter wereld koerst naar Parijs om deel uit te maken van de COP21-klimaatconferentie. De gloednieuwe boot is voorzien van 29.124 zonnecellen en kan een snelheid van 26 kilometer per uur behalen.

De catamaran heeft de naam MS Tûranor PlanetSolar gekregen, maar in Parijs zal de boot herdoopt worden naar 'Race for Water' door de Race for Water Foundation. Deze organisatie is tevens eigenaar van de zonneboot.

Klimaatconferentie Parijs

Vanaf 23 november ligt de boot twee weken afgemeerd aan de Seine in Parijs. Gedurende deze periode wordt de COP21-conferentie gehouden. In de boot krijgen bezoekers meer informatie over de nadelige invloed van plastics in de oceanen.

De MS Tûranor PlanetSolar meet 35 bij 23 meter en bevat 29.124 zonnecellen over een oppervlak van 512 vierkante meter. Het rendement van de cellen bedraagt 22,6 procent. De accu's, die in totaal 8,5 ton wegen, drijven twee elektromotoren aan van elk 60 kilowattuur. De autonomie is volgens de bouwers onbeperkt.

 

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Race for Water | Foto: Race for Water

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit