KLM neemt eerste zuinige Dreamliner-toestellen in gebruik

Dreamliner KLM

13-11-2015 12:07 | Door: Dimitri Reijerman

KLM krijgt de eerste Boeing 787-9 Dreamliners binnen. De nieuwe toestellen verstoken minder brandstof dan traditionele jumbo's.

Vanuit Seattle landt zaterdag de eerste Boeing 787-9 op Schiphol. Later dit jaar ontvangt KLM een tweede toestel. In totaal heeft de luchtvaartmaatschappij 21 Dreamliners besteld bij Boeing. De eerste toestellen worden ingezet op routes naar Abu Dhabi, Bahrein, Dubai en Rio de Janeiro.

Ten opzichte van een Boeing 747 verstookt een Dreamliner tot 20 procent minder kerosine dankzij het gebruik van gewichtsbesparende composietmaterialen, verbeterde aerodynamica en efficiëntere motoren. Dit levert niet alleen een flinke brandstofbesparing op, maar ook de CO2-uitstoot van het toestel ligt lager. Overigens is niet duidelijk of KLM biobrandstoffen gaat gebruiken op vluchten met de Boeing 787-9.

Hogere cabinedruk tegen jetlag

Een Dreamliner kan maximaal 282 passagiers vervoeren. Het toestel heeft in de 787-9-variant een actieradius van 15.750 kilometer. Naast zuinigere motoren bevat het toestel grotere ramen, wifi, LED-verlichting en een hogere cabinedruk. Dit laatste moet de nadelige effecten van jetlag helpen te verminderen.

Dreamliner KLM

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: KLM | Foto: KLM

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit