Ford laat autonome auto rondjes rijden in 'nepstad'

16-11-2015 16:30 | Door: Dimitri Reijerman

De Amerikaanse autofabrikant Ford is begonnen met het testen van zelfrijdende auto's in Mcity, een nagebouwde stad waarin autonome voertuigen veilig getest kunnen worden.

Mcity is gebouwd in de Amerikaanse staat Michigan en maakt deel uit van de University of Michigan. Ford is op het terrein begonnen met de eerste testritten. Daarvoor wordt de Ford Fusion ingezet, een hybride auto die volgens de autofabrikant met behulp van camera's, radar en ultrasone sensoren zelfstandig zijn weg kan vinden.

Met de testritten wil Ford een volgende stap zetten in zijn plannen om op termijn zelfrijdende auto's op de markt te brengen. De autofabrikant sleutelt nog volop aan de benodigde software, waarbij het met name de benodigde algoritmen wil verfijnen.

Testen met zelfrijdende Ford

Mcity biedt autofabrikanten een realistische testomgeving. In de 'nepstad' zijn onder andere verkeerslichten, oversteekplaatsen, fietspaden en tal van andere hindernissen geplaatst.

Naast Ford doen een groot aantal andere bedrijven mee aan het project: Delphi Automotive, Denso, Econolite Group, General Motors, Honda, Iteris, Navistar, Nissan, Qualcomm Technologies, Bosch, State Farm Mutual Automobile Insurance Company, Toyota, Verizon Communications en Xerox.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Ford

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit