'Jaguar verkoopt vanaf 2017 elektrische James Bond-SUV'

16-11-2015 12:12 | Door: Dimitri Reijerman

Jaguar is van plan om volgend jaar zijn eerste elektrisch aangedreven auto te tonen. In 2017 moet het nieuwe model, een SUV, op de markt komen.

De nieuwe Jaguar krijgt volgens de website Autocar een ontwerp dat is geïnspireerd op de C-X75, een conceptcar die onder andere in de James Bond-film Spectre is te zien. Jaguar hoopt de elektrische auto een actieradius te geven van 450 kilometer. Naar verwachting gaat de SUV een prijs krijgen die rond de € 85.000 ligt.

Elektrische Land Rover en Audi

Welke elektromotoren Jaguar wil gebruiken, is nog onduidelijk. Moederbedrijf Tata Motors heeft een aantal elektromotoren ontworpen, maar Jaguar werkt met Land Rover ook zelf aan elektrische aandrijflijnen. Verder zou Jaguar er voor kiezen om de accu's onder het passagierscompartiment te leggen.

Jaguar wil de SUV volgend jaar aan de pers tonen. In 2017 moet de auto op de markt komen. Dan gaat de elektrische auto concurreren met de Audi Q6 e-tron, de Tesla Model X en een aantal modellen van BMW.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Autocar | Foto: Jaguar

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit