Amsterdam krijgt accuwisselstations voor E-scooters

gogoro

17-11-2015 13:30 | Door: Dimitri Reijerman

Amsterdam is de eerste Europese proeftuin voor Gogoro, een Taiwanese fabrikant van elektrische scooters. In de hoofdstad komen automaten waarmee lege accu's zijn in te wisselen voor volle exemplaren.

Gogoro doet sinds vier maanden een proef in de Taiwanese hoofdstad Taipei met zijn scooterconcept. In Tapei rijden momenteel tweeduizend Gogoro-scooters rond. Ook heeft het bedrijf een netwerk van 90 GoStation-punten. Daar kunnen scooterrijders een lege accu direct inwisselen voor een opgeladen. Dit bespaart de bestuurder laadtijd.

gogoro

In een volgende stap wil Gogoro ook Europa veroveren. Amsterdam wordt de eerste grote stad buiten Azië waar de scooters rond gaan rijden. Vanaf volgend jaar moet een eerste GoStation in Amsterdam verrijzen, waarna het Taiwanese bedrijf meer automaten verspreid over de stad wil plaatsen. Ook komt er een Gogoro Experience Boutique waar belangstellenden de scooter kunnen uitproberen.

Gogoro hanteert een abonnementenmodel: de gebruiker betaalt $ 30 per maand om toegang te krijgen tot het accuwisselsysteem. Een Gogoro-scooter kost ongeveer $ 3.000.

Amsterdam kansrijke testomgeving

In Amsterdam moeten de scooters de status van een motorfiets krijgen waarvoor een rijbewijs nodig is. Aan Re/code laat ceo Horace Luke weten dat Amsterdam echter een ideale proeftuin is omdat auto's steeds meer geweerd worden uit de stedelijke omgeving. Daarmee ontstaat een kans voor elektrisch aangedreven scooters. Ook ziet Gogoro de smart city-initiatieven van Amsterdam als een pluspunt.

Gogoro haalde onlangs $ 130 mln op om zijn smartscooters op de markt te brengen. Een van de investeerders is Panasonic, het bedrijf dat de accutechnologie levert voor de scooters.

gogoro

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Gogoro | Foto: Gogoro

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit