Concept 26 laat bestuurder relaxen in zelfrijdende auto

Volvo Concept 26

19-11-2015 18:02 | Door: Dimitri Reijerman

Volvo komt onder de naam Concept 26 met een interieurdesign voor zelfrijdende auto's. Het ontwerp moet de bestuurder helpen ontspannen als het voertuig autonoom rijdt.

Concept 26 verwijst naar de duur van een rit tijdens het woon-werkverkeer: deze duurt gemiddeld 26 minuten en wordt door veel mensen als saai ervaren. Volvo stelt dat bij vergevorderde technologie voor autonoom rijden deze tijd beter is te besteden dan het doelloos achter het stuur zitten in de file. Zodra de chauffeur de zelfrijdende auto activeert, verandert het interieur.

Volvo Concept 26

Als basis voor Concept 26 dient een gepatenteerd stoeldesign. De autostoelen bieden drie mod: drive, create en relax. Wanneer de bestuurder kiest voor autonoom rijden, dan wordt het stuurwiel ingetrokken, zal zijn stoel worden versteld en verschijnt uit het dashboard een groot display.

'Nieuwe beleving van autorijden'

Volvo zegt dat het bij Concept 26 vooral kijkt naar de individuele wensen van mensen: "Ons onderzoek toont aan dat sommige mensen gedurende woon-werkverkeer creatiever met hun tijd zouden willen omgaan als er de mogelijkheid is tot autonoom rijden. Anderen willen gewoon achterover leunen en ontspannen, naar online media kijken of muziek luisteren. Autonoom rijden maakt dat allemaal mogelijk en Concept 26 behelst die volledig nieuwe beleving van autorijden", zegt Robin Page, Vice President Interior Design van Volvo Car Group.

Volgens Volvo is het nieuwe interieurdesign gebaseerd op bestaande technologie en zou het dankzij het Scalable Product Architecture van zijn nieuwe modellen al zijn te verwezenlijken. Momenteel test Volvo al zelfrijdende technologie in zijn Drive Me-project.

Volvo Concept 26

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: Volvo Cars | Foto: Volvo Cars

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit