Tesla zoekt 'hardcore' ontwikkelaars voor zelfrijdende auto

20-11-2015 12:02 | Door: Dimitri Reijerman

Elon Musk, CEO van Tesla, kondigt aan dat de autobouwer de ontwikkeling van software en hardware voor zelfrijdende voertuigen flink wil versnellen. Het bedrijf zoekt daarom naar 'hardcore' developers.

Volgens een aantal tweets van Musk heeft het project dat 'algehele autonomie' voor zijn elektrische auto's de hoogste prioriteit. Niet alleen zoekt Tesla ontwikkelaars die geen specifieke ervaring hebben in de automotive sector, tevens geeft Musk aan dat het ontwikkelteam direct aan hem zal rapporteren en dat hij betrokken zal zijn bij de sollicitatiegesprekken.

Musk geeft verder aan dat het project gaat om een doorontwikkeling van Autopilot. Deze software is in zijn huidige versie in staat om een Model X en S semi-autonoom te laten rijden op de snelweg. Wel kent de Autopilot nog veel scherpe randjes. Tesla waarschuwt chauffeurs dan ook om ten aller tijde de handen bij het stuur te houden.

Met het zoeken naar nieuw toptalent voor zijn software- en hardwareontwikkeling lijkt Tesla te pogen zijn leiderspositie in de snelgroeiende markt voor autonome auto's vast te willen houden. Tal van autofabrikanten en techbedrijven zijn bezig met r&d naar autonome voertuigen en steken miljarden dollars in allerhande projecten.

Word nu Free Member en download GRATIS alle infographics met de belangrijkste ontwikkelingen.

Bron: Tesla | Foto: Tesla

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit