Autobinck neemt belang in autodeelplatform Snappcar

20-11-2015 15:39 | Door: Dimitri Reijerman

Auto-importeur Autobinck heeft een strategisch minderheidsaandeel verworven in autodeelplatform Snappcar. Autobinck investeert € 2 mln in Snappcar.

Met de kapitaalinjectie wil Snappcar verder groeien in Europa. Snappcar is op dit moment een van de grootste autodeelplatformen en het Nederlandse bedrijf is met name actief op de Scandinavische markt. Inmidddels telt het autodeelplatform 150.000 gebruikers, welke kunnen kiezen uit 20.000 te huren auto's.

Over drie jaar wil Snappcar 250.000 deelauto's in zijn database hebben. Op dit moment zegt de dienstverlener elke maand met 10 procent te groeien.

Autobinck ziet zijn investering in Snappcar als een strategische stap. Volgens Hans Kwaad, chief business development officer van Autobinck, groeit het autodelen snel en wil het daarom in de markt stappen als een actieve partij. Daarnaast zegt Autobinck dat autodelen voordelen biedt op het gebied van duurzaamheid. Eerder investeerde Autobinck al in The New Motion, een beheerder van laadinfrastructuur voor elektrische auto's.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Autobinck | Foto: By Marshall Astor from San Pedro, United States (Hippie VW 1) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit