Driepersoons-driewieler rijdt tot 190 kilometer CO2-vrij

23-11-2015 12:19 | Door: Aveline Bies

De Sunnyclist is een elektrische driewieler die twee vormen van schone energie combineert. Hierdoor is het een vervoersmiddel dat geen broeikasgassen uitstoot.

Een wendbaar zonnepaneel op het dak en trappers voor de inzittenden, zorgen samen voor het opwekken van schone energie. De batterij levert stroom aan twee electromotoren van elk 6 kilowatt. Omdat het dak met de zonnepanelen draaibaar en de stand van de zon volgt, wekt het tot 30 procent efficiënter energie op. 

Een Sunnyclist is in staat om 70 kilometer op enkel de batterij af te leggen, met een snelheid van 35 km per uur. Daarbij is het zonnepaneel goed voor een extra 70 kilometer en de pedalen voor nog eens 50 km. In totaal kan het voertuig zo per dag 190 kilometer afleggen. 

Kleine stadsauto

Het concept is bedacht door een Grieks team dat een crowdfundingcampagne heeft gestart om het product in 2016 op de markt te brengen. Ze zijn van plan drie varianten, een voor in de stad, een voor bedrijven en een voor langere afstanden, te ontwikkelen. Allen ter grote van een kleine stadsauto. In de Sunnyclist is er ruimte voor 3 personen en 75 liter aan opslagruimte.

Word nu Free Member en ontvang de laatste duurzame ontwikkelingen gratis in je inbox. Met nu tijdelijk een GRATIS digitaal exemplaar van ons magazine.

Bron: Gizmag

Door: Aveline Bies

Stagiaire DuurzaamBedrijfsleven Media. Geïnteresseerd in internationale ontwikkelingen en duurzaamheid. Met belangstelling voor de wisselwerking tussen duurzame innovaties en de samenleving.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit