ABB voegt zich bij Duits consortium voor supersnelladers

23-11-2015 18:50 | Door: Dimitri Reijerman

Energie- en automatiseringsbedrijf ABB is toegetreden tot CharIN, een Duits initiatief om tot een standaard te komen voor het opladen van elektrische auto's. Onder andere Audi, BMW en Porsche zijn lid van CharIN.

Het Ziwtserse ABB is volledig participant geworden van CharIN, dat staat voor Charging Interface Initiative association. In de CharIN-groep werken diverse Duitse bedrijven samen aan de ontwikkeling van snellaadtechnologie en de bijbehorende standaarden.

Autofabrikanten Audi, BMW, Daimler, Ford, Opel, Porsche en Volkswagen maken al deel uit van CharIN, evenals de elektronicafabrikanten Mennekes en PhoenixContact.

Laden met 350 kilowatt 

De standaard waar de bedrijven aan werken beschrijft technologie waarbij op basis van wisselspanning of gelijkstroom elektrische auto's snel zijn te laden. CharIN beschrijft snelladers die vermogens tot 43 kilowatt kunnen leveren bij wisselspanning en tot 200 kilowatt bij gelijkstroom.

In de nabije toekomst wordt de grens opgetrokken naar 350 kilowatt. Bij dat vermogen is de accu van bijvoordbeeld de elektrische BMW i3 in enkele minuten vol.

ABB levert snellaadsystemen en de benodigde software om elektrische auto's te laden. Ook runt het bedrijf projecten waar elektrische bussen volautomatisch geladen worden. Door deel uit te maken van de CharIN-standaard kan het bedrijf potentieel een groot aantal toekomstige elektrische auto's van Duitse fabrikanten ondersteunen.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: CharIN | Foto: By Elektroauto_1.jpg: Michael Movchin (This file was derived from Elektroauto 1.jpg:) [CC BY-SA 3.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit