Carpooldienst Blablacar slaat zijn vleugels uit in Brazilië

blablacar

01-12-2015 18:02 | Door: Dimitri Reijerman

De Franse carpooldienst Blablacar gaat in Brazilië zijn diensten aanbieden. Volgens de firma geeft dit aan veel arme Brazilianen de mogelijkheid om per auto te reizen.

Volgens Blablacar biedt in Zuid-Amerika vooral Brazilië grote kansen voor carpooling. Zo hanteert het land hoge toltarieven en stijgen de brandstofprijzen. Hierdoor geeft een gemiddelde Braziliaan 18 procent van zijn loon uit aan brandstofkosten.

Met Blablacar kunnen autoeigenaren hun brandstofkosten drukken door zitplaatsen via het online platform aan te bieden. Bovendien krijgen armere Brazilianen zo gemakkelijker toegang tot vervoer over langere afstanden. In Brazilië rijden meer dan 50 miljoen auto's rond op een inwoneraantal van 205 miljoen.

Verdere uitbreiding

Blablacar maakt de stap naar Brazilië na een kapitaalinjectie van bijna $ 200 mln. Het hoofdkantoor komt in Sao Paulo. Na Mexico is Brazilië het tweede Latijns-Amerikaanse land waar Blablacar actief is. Inmiddels telt de Franse onderneming vestigingen in twintig landen, waaronder Nederland en België.

Word nu Free Member: gratis nieuwsbrief en online toegang tot meer nieuws en achtergronden.

Bron: Blablacar | Foto: David Lefevre - BlaBlaCar

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit