New York gaat duizenden elektrische voertuigen aanschaffen

politie new york

02-12-2015 16:38 | Door: Dimitri Reijerman

Het stadsbestuur van New York heeft besloten dat in totaal 2.000 gemeentelijke voertuigen worden vervangen door elektrische auto's. Daarmee krijgt de stad de grootste duurzame vloot van de Verenigde Staten.

Burgemeester Bill de Blasio heeft de plannen voor de verduurzaming van de vloot bekendgemaakt, zo schrijft The New York Times. Over een periode van tien jaar worden auto's van diverse gemeentelijke diensten vervangen door elektrisch aangedreven voertuigen. Het gaat onder andere om Chevrolet Volt- en Nissan Leaf-modellen.

Voor het laden zal de stad een netwerk van laadsystemen gaan opzetten. In totaal worden de kosten van het project geschat op $ 50 à $ 80 mln. De stad denkt een deel van de kosten terug te verdienen doordat er geen geld meer nodig is voor reguliere brandstoffen.

De gemeentelijke vloot van New York City telt in totaal 11.000 sedans en suv's. Circa de helft daarvan is niet specifiek bedoeld voor spoedeisende diensten, terwijl de overige helft eigendom is van diensten als de politie en brandweer.

Niet alle soorten voertuigen laten zich momenteel lenen om elektrisch te rijden; sommige auto's worden continu gebruikt of moeten lange afstanden afleggen, waardoor er onvoldoende tijd is voor een laadbeurt. In brandstof aangedreven voertuigen wil de gemeente wel start/stop-systemen installeren en tegelijkertijd minder investeren in dieselmotoren.

Word nu Free Member en ontvang GRATIS 2x per week een nieuwsbrief met de belangrijkste duurzame ontwikkelingen. En download ook nog eens GRATIS al onze infographics. 

Bron: NYT | Foto: By Cezary Piwowarski (Own work) [GFDL or CC BY-SA 4.0-3.0-2.5-2.0-1.0], via Wikimedia Commons

Door: Dimitri Reijerman

Redacteur DuurzaamBedrijfsleven. Volgt nieuws en ontwikkelingen in de sectoren ICT, Finance, Mobiliteit en Logistiek. Zoekt ook de innovatie en duurzame trends op plekken waar dat niet direct wordt verwacht.Priority Partner voor de sector Mobiliteit

Nieuws over mobiliteit

De sectorpagina mobiliteit beschrijft de overgang naar duurzamere vormen van personenvervoer. We belichten elektrische, hybride en zelfrijdende auto's, van een dure Tesla tot een goedkope Nissan Leaf. Maar ook openbaar vervoer en elektrische scooters komen aan bod.

Het Subsidie ABC voor ondernemers
Sector Mobiliteit